Quiche de printemps au jambon, aux asperges et aux shiitakes avec une sauce hollandaise à la tomate et à l'oignon vert
La quiche est une excellente option de brunch pour mettre en valeur une variété d'ingrédients différents. Cette quiche décadente, arrosée d'une hollandaise de tomates et d'oignons verts, se marie bien avec une salade d'accompagnement agrémentée d'une simple vinaigrette.

Ingrédients
Prepare the Quiche
-
9-inch pie crust 1.0 unité
-
Eggs, large, beaten 2.0 unité
-
Colby Jack cheese, shredded 175.0 ml
-
Ham, diced 175.0 ml
-
Asparagus, sliced and blanched 125.0 ml
-
Shiitake Mushrooms, diced and sautéed in bacon fat 125.0 ml
Prepare the Tomato and Green Onion Hollandaise
-
Tomatoes, seeded and diced fine 250.0 ml
-
Oignons verts, hachés 250.0 ml
Préparation
-
Prepare the Quiche
- Combine eggs and mayonnaise and mix well.Addcheese, ham,asparagus and mushroomsand mix well.
- Place into unbaked pie crust. Bake at 220 C for 10 minutes.Reduce heat to 180Cand cook an additional 15 minutes or until set and a knife inserted comes out clean.
-
Prepare the Tomato and Green Onion Hollandaise
- Combine all ingredients and hold warm.
-
Finish the Dish
- Slice the quiche into 8 slices. Serve warm, topped with 2 oz of Tomato and Green Onion Hollandaise.